Friday, August 14, 2015

Μετά το Νέο Σχέδιο Διορισμών παίρνει σειρά το Διαμόρφωση Ενιαίας Πολιτικής για την Επαγγελματική Μάθηση των Εκπαιδευτικών Λειτουργών (σχέδιο επιμόρφωσης)

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού οδηγεί το νέο σχέδιο επιμόρφωσης (μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την πρόταση που έστειλε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις εδώ) για «συζήτηση» και έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τόση είναι η βιασύνη ...
...που αυτό θα γίνει στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που θα γίνει στο προεδρικό εξοχικό στο Τρόοδος στις 19 Αυγούστου. Σκοπός αυτής της βιασύνης είναι η άμεση εφαρμογή του σε πιλοτική και εθελοντική βάση από τη νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο αυτή η πρόταση για το νέο σύστημα επιμόρφωσης βρίσκει σύμφωνες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Επίσημα η ΠΟΕΔ, ποτέ δεν συμφώνησε με αυτή την πρόταση αλλά ζήτησε χρόνο ώστε να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός διάλογος για διαμόρφωση της τελικής πρότασης.


Για ακόμη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας βιάζεται να υιοθετήσει προτάσεις μονομερώς. Παρόλα τα θετικά στοιχεία που εντοπίζονται στην τελική πρόταση του Υπουργείου, πολλά σημεία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά αφού σε μεγάλο βαθμό αυξάνουν την γραφειοκρατία και τον ανταγωνισμό ανάμεσα στον εκπαιδευτικό κόσμο. Αυτά τα θετικά σημεία θα έπρεπε να αποτελέσουν τη βάση για ένα ουσιαστικό διάλογο ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς.

No comments:

Post a Comment

Εκ - παρα-φύσεως.