Tuesday, August 11, 2015

Ο Άγιος Τριφύλλιος, βοήθειά μας…

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Άγιος Τριφύλλιος είναι ο προστάτης Άγιος της Λευκωσίας και ο μοναδικός ναός που είναι αφιερωμένος στον Άγιο είναι ένα μικρό παρεκκλήσι στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Ελένειον.  
Ο Άγιος Τριφύλλιος είναι ο πρώτος και ο μόνος γνωστός επίσκοπος Λευκωσίας. Δεν είναι γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες της γέννησης και του θανάτου του.

Με βάση την πιο πάνω διαπίστωση, έντονη αντίδραση αναμένεται από το ΑΠΟΕΛ και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ώστε να αλλάξει ο προστάτης Άγιος της πρωτεύουσας, άλλωστε μόνο το ΑΠΟΕΛ ξέρει! Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πρώτη ενέργεια του «νεοεκλεγέντα» πρόεδρου της ΚΟΠ, αυτοκράτορα Κωστάκη Κουτσοκούμνη, είναι να δρομολογήσει γενικές συνελεύσεις της ΚΟΠ, της UEFA, της FIFA ώστε να αντιμετωπίσουν αυτήν την κρίση στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Επίσης, ο Κωστάκης μας (ο Κουτσοκούμνης, όχι ο Καϊάφας), σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα ηγηθεί ομάδας πρωτοβουλίας για πραγματοποίηση Οικουμενικής Συνόδου για συζήτηση και αντιμετώπιση της κατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Άγιο Τριφύλλιο (υπαρκτός Άγιος και πράγματι είναι προστάτης της Λευκωσίας), πατήστε εδώ.


PS: αναμένονται εισηγήσεις για τον νέο προστάτη της Λευκωσίας…

No comments:

Post a Comment

Εκ - παρα-φύσεως.